Hva kreves under flyttevasken?

Har du solgt huset, leiligheten eller hytta i Viken? Da er du sikkert klar over at du også må vaske etter deg før de nye eierne tar over. Men hva skal egentlig rengjøres under flyttevasken? 

Hva skal vaskes under en flyttevask? 

Loven sier at du må vaske etter deg, men så er spørsmålet - hvor rent er godt nok? Du kan tenke på det som en ordentlig, grundig rengjøring. Lignende vårrengjøring, eller kanskje slik du ville vasket før svigerforeldrene kommer på besøk for første gang. Under flyttevasken skal alle kriker og kroker vaskes, og dette inkluderer inni skuffer og skap. Flyttevasken skal gjøre det fint for de nye eierne, og da må både horisontale, vertikale og diagonale flater rengjøres. La oss ta en titt på de vanligste områdene som skal bli gjort rent under en flyttevask: 

  • Gulv, vegger og tak 
  • Vask av hvitevarer
  • Kjøkken 
  • Baderom
  • Ventiler, vifter, sluk 
  • Innvendig og utvendig vask av skap og skuffer
  • Pusse vinduer 
  • Tepperens 
  • Stikkontakter, brytere og armaturer 

Det er viktig at du er nøye med vasken som gjøres i de forskjellige rommene. Blant annet skal du vaske over komfyren, dra frem gjenstander å vaske bak disse, rense eller erstatte tette filtre, og dersom det ikke holder å tørrmoppe vegger og tak, må du gå over flekker med en klut. Sluk skal også tømmes, og fliser skal skures ned og etterlate et skinnende rent resultat. 

Holder du til i Viken (Akershus) og kjenner at flyttevasken ikke frister? Ta kontakt med oss! Vi tar gjerne på oss jobben! 

Flyttevask av boder, kjeller og loft

I tillegg til standard vask, kan det også være særegne avtaler for vask av bod, kjeller og loft. Som regel vil det innebære at disse rommene ser anstendige ut. En grei standard å gå etter er å feie eller støvsuge dersom dette er mulig, samt ta en klut og vaske over overflater. 

La profesjonelle ta seg av flyttevasken 

Visste du at kjøper kan ha rett på omvask om vasken ikke er gjort godt nok? Skulle du være redd for at vasken ikke står til forventningene til kjøper, kan en god ide være å benytte et vaskebyrå. Som proffe rengjørere vet vi godt hva som kreves av en flyttevask. Lar du oss ta jobben med rengjøringen, så kan du konsentrere deg om å flytte inn i ditt nye hjem. 

Vårt rengjøringsfirma utfører flyttevasken for alle som trenger det i Viken (Akershus). Ta kontakt med oss i dag, så avtaler vi en dato for flyttevask!

Bestill gratis befaring

Bestill