Boning - nytt liv til gammelt gulv

Hva gjør du hvis gulvet begynner å se slitt ut? Du burde ikke bare la det være, for det kan føre til at gulvet blir ødelagt. Istedenfor burde du bone det. 

Hva skjer når gulvet blir slitt? 

Slitasje som gulvet blir utsatt for vil først og fremst slite på overflaten. Men om overflaten blir slitt bort vil selve gulvet kunne bli ødelagt og måtte skiftes ut. Det er vanlig at gulv som utsettes for mye trafikk også står i større fare for å bli slitt fortere. Når beskyttelseslaget på gulvet begynner å bli slitt vekk vil du kunne merke at det blir vanskeligere å holde rent. Dette fordi det danner seg sprekker og små groper der skitten kan feste seg enklere. Om underlaget mister sin beskyttelse, betyr det også at gulvet er mer utsatt for skade fra gjenstander med skarpe kanter, som kan lage riper og andre skader. 

Trenger du hjelp med Boning? Vi utfører oppdrag for både private og bedrifter i hele Viken (Akershus). 

Boning beskytter gulvet 

Under boning blir det gamle laget av beskyttelses-polish eller voks skuret vekk. Dette blir gjort med padder som vil kunne ha ulik grovhet, avhengig av hva slags underlag som skal bones. Når vi skurer gulvet, fjerner vi det gamle beskyttelseslaget, slik at gulvet får en jevn overflate og den nye polishen fester seg bedre. 

Oppskuringen av gulvet vil føre til at det blir mye vannsøl. Dette vil bli rengjort med en vannsuger, og deretter blir gulvet vasket over. Først når gulvet har blitt helt tørt igjen kan vi legge på polish eller voks. Tørketiden vil variere ut ifra hva slags underlag som skal bones. Hvorvidt vi benytter polish eller voks vil også avhenge av hva slags underlag det er snakk om. 

Vanlige underlag å bone inkluderer: 

  • Linoleum
  • Vinyl
  • Laminat
  • Stein

Gulv som må bones finner du nesten overalt. Spesielt vanlig er det i næringsbygg, barnehager og skoler. Dette er områder som ofte utsettes for mye trafikk, og boning av gulvene er viktig både for å beskytte gulvet, men også fordi beskyttelseslaget ofte gjør gulvet sklisikkert. Med andre ord, vil også boning av gulvet gjør det tryggere og forhindre at ulykker skjer. 

Når gulvet skal bones kan du selv velge hvor mye glans eller matthet som er ønskelig. Gulvet er ofte noe som er svært merkbart når noen kommer å besøker lokalene. Om du ønsker å gjøre et godt inntrykk er det dermed også viktig at du tar renholdet seriøst. Det kan være lurt å merke seg at jevnlig med renhold vil også kunne forlenge levetiden til beskyttelseslaget. 

Hvor ofte må gulvet bones? 

Det er ingen fast tid for boning av gulv, men en lur tommelfingerregel er å legge på et nytt beskyttende lag når du ser det begynner å bli slitt. Er du usikker på om det er slitt? Som profesjonelle rengjørere kan vi hjelpe deg å vurdere tilstanden til gulvet ditt. 

Vi utfører boning av gulv for alle typer bygg i Viken (tidligere Akershus) og nærliggende områder!

Bestill gratis befaring

Bestill